Zilvervisjes bestrijden

Hg_X_Tegen_Zilvervisjes
Roxasect_Tegen_Zilvervisjes
Vapona_Zilvervisjesval
Roxasect_Zilvervisjesval

Hoe moet je de zilvervisjes bestrijden?

Lees hier de tips om deze snelle irritante zilvervisjes te bestrijden. Zorg ervoor dat ze niet de kans krijgen om zich voort te planten. Onderaan de pagina zie je een aantal producten die je kunt gebruiken op zilvervisjes te bestrijden.

Tips om zilvervisjes te bestrijden


1) Zorg voor minder vocht in huis

Zilvervisjes houden van huizen met een hoge luchtvochtigheid.
Dit kunt je bestrijden door de bron van het vocht aan te pakken en te zorgen dat het vocht opdroogt.
Tip: ga op zoek naar lekkages van buitenaf, maar ook in huis. Let op vochtplekken in de muren en ook op druppels aan de radiatoren. Ga deze lekkages aanpakken en oplossen, dat is stap 1.

Zorg er voor dat je je huis goed ventileert. Veel gesloten ramen en deuren zorgen voor meer vocht in huis.
Tip: zet na het slapen de ramen open en lucht de badkamer ook goed door na het douchen of baden.

Sommige huizen hebben veel vocht in de muren zitten, dit kan ook bij nieuwbouw het geval zijn. Dit is op te lossen met speciale verf / bewerking die verkrijgbaar is bij de Doe-het-zelf zaken (Gamma, Praxis, Karwei).
Tip: wat ook goed werkt is om het huis eens een paar dagen goed te verwarmen en ventileren. Dat kost misschien een paar centen, maar daarna is het huis wel droog.

2) Inrichting van je huis

Zorg voor voldoende stroming van de lucht, hierdoor kan vocht zich minder snel ophopen. Zet banken, stoelen en bedden niet tegen de muur aan, maar een stukje van de muur af. Op die manier kan er lucht stromen tussen de meubels en de muren en wordt het minder vochtig, waardoor zilvervisjes minder snel zich gaan nestelen op deze plaatsen. Allerlei vochtige en warme plekken zijn een walhalla voor zilvervisjes. Bakjes met water aan de verwarming, vochtige plantenbakken, badjes enzovoorts. Controleer deze plekken en probeer ze tot een minimum te beperken.

3) Voedingsbronnen voor zilvervissen weghalen

Zorg er daarnaast voor dat er geen voedsel is voor de zilvervisjes. Stapels kranten en papier, daar zijn ze dol op (zeker in vochtige ruimtes). Haal deze stapels dus weg en zorg er ook voor dat er geen ander afval slingert.

4) Schuilplekken en broedplaatsen voor zilvervisjes opsporen en weghalen

Zorg ervoor dat zilvervisjes geen plaatsen hebben om lekker te wonen.
Tip: ga op zoek naar gaten en kieren en maak deze dicht. Indien je zilvervisjes hebt aangetroffen, kijk dan waar ze zich ophouden en zorg ervoor dat je de ruimtes waar ze zitten weghaalt.

5) Zilvervisjes verwijderen

Je kunt zilvervisjes ook bestrijden met een spray of met een speciale val, zie hieronder. Je kunt ook zelf een zilvervisval maken om ze te lokken.

Hieronder nog een opsomming van concrete tips om zilvervisjes te bestrijden.

veel-zilvervisjes-plaatje
 • Als eerste de omgevingstemperatuur. Een temperatuur boven de 22 graden vinden de zilvervisjes te warm en zullen dan op zoek gaan naar een andere ruimte.
 • Etensresten, ruim na het eten de tafel af en als er veel etensresten zijn gemorst op de vloer tijdens het eten, ruim dit dan op met de stofzuiger.
 • Als je vloer is afgewerkt met plinten tegen de muur, zorg er dan voor dat deze plinten goed vastzitten aan de onderzijde en bovenzijde en dat ze zijn afgewerkt met kit, zodat de zilvervisjes niet tussen de plinten en de muur kunnen gaan nestelen.
 • Lok de zilvervisjes met een geschilde rauwe aardappel in bijvoorbeeld een gladde kom. Zet deze kom met de aardappel erin op de vloer tegen de muur, zodat de zilvervis erin kan komen, maar door de gladde binnenkant er niet meer uit kan kruipen.
 • Naden en kieren zijn prima verstop plekken voor de zilvervis. Probeer al deze naden en kieren af te kitten. Bijvoorbeeld de afwerkplinten op het plafond tegen de muur, de afwerklatten van de deurkozijnen en de deurkozijnen tegen de muur. Ook de buitendeuren goed laten sluiten met rubbers, dit voorkomt het binnendringen van ongedierte van buiten en tevens scheelt het tocht van buiten wat weer goed is voor de energie rekening.
 • Een aanrechtdoekje of vaatdoekje laat men vaak vochtig op het aanrecht liggen. Dit is wel voeding voor de zilvervis. Beter is om het doekje op te hangen zodat het kan drogen en minder goed bereikbaar is voor de zilvervissen.
 • Schilderijen aan de muur of op zolder zijn ook van die typische plaatsen voor zilvervisjes. Boekenkasten en dozen met boeken op zolder bijvoorbeeld moeten met regelmaat gecontroleerd worden of er geen schade is aangebracht. Voor het bewaren van papier, dus boeken en dergelijke kun je het beste gebruik maken van afsluitbare kunststof bakken.
 • Behang is een gebruikelijke plek voor zilvervisjes, ze kunnen zich erachter verschuilen en eten de lijm en het behang op. Beter is om de muren te laten stucen in plaats van behang.
 • Vochtige huizen zijn een prima plek voor zilvervisjes. Lucht daarom met regelmaat je woning en verschillende ruimtes om de luchtvochtigheid zo laag mogelijk te houden. Zeker na het koken of het laten drogen van de was in een ruimte zorgt voor een hoge luchtvochtigheid. Zet met regelmaat de ventilatieschuifjes open en lucht in de morgen je huis door het openzetten van de ramen voor een paar uren.
 • Ook kun je kiezen om je huis professioneel te laten behandelen tegen zilvervisjes. Er zijn diverse bedrijven die zilvervisjes bestrijden.
 • Sprays en lokdoosjes. Er zijn diverse zilvervissprays en lokdoosjes te koop. Hiermee kun je in ieder geval de aanwezige zilvervissen vangen en bestrijden. De chemische bestrijdingsmiddelen die zijn te verkrijgen kunnen ook een goede oplossing zijn. Let er op dat ze wettelijk zijn toegestaan en ventileer na het gebruik van deze bestrijdingssprays de verschillende ruimtes goed.

Zilvervisjes bestrijden kan met onderstaande bestrijdingsproducten:

HG X spray tegen zilvervisjes
Let er op dat het te sprayen gebied voldoende vochtig is voor een optimale bestrijding tegen de zilvervisjes. Houd ongeveer een afstand van 20 cm en spray de HG X tegen zilvervisjes met langzaam roterende bewegingen totdat de te behandelen plek licht bevochtigd is.
Bestellen
Roxasect Tegen Zilvervisjes spray
Tegen zilvervisjes, papiervisjes en ovenvisjes. Bestrijdt zilvervisjes, papiervisjes en ovenvisjes- Speciaal voor in huis. Roxasect Spuitbus Tegen Zilvervisjes Papiervisjes en Ovenvisjes is bestemd voor bespuiting van kieren, naden en andere plaatsen waar zilvervisjes zich schuilhouden. Niet toepassen op plaatsen waar kinderen met een leeftijd van 0-4 jaar kunnen komen.Het middel blijft 4 tot 6 weken na bespuiting werkzaam. Voor een goede werking tegen zilvervisjes is een zekere werkingsduur gewenst. Daarom dient men bij het schoonmaken de behandelde plaatsen zoveel mogelijk over te slaan. Controleer het effect en indien nodig is herhalen van de behandeling geboden. Ruimten waarin de behandeling heeft plaatsgevonden enige tijd grondig ventileren.
Bestellen
 
Vapona Zilvervisjesval
Doodt zilvervisjes en overig kruipend ongedierte.
De Zilvervisjesval van Vapona is zeer geschikt om overlast van zilvervisjes en ander kruipend ongedierte te voorkomen of stoppen. De vallen bevatten een lokstof waardoor de zilvervisjes worden aangetrokken en in de val kruipen. Vervolgens blijven ze in de val aan een speciale lijnlaag plakken.
Bestellen
 
Roxasect Zilvervisjesval
Bestrijd zilvervisjes effectief met Roxasect Zilvervisjesval. Gifvrije en reukloze val voor het effectief bestrijden van zilvervisjes en overig kruipend ongedierte binnenshuis. De Roxasect Zilvervisjesval bevat een lokstof waar zilvervisjes door aangetrokken worden. De zilvervisjes komen op de lokstof af en kruipen de kleine, donkere ruimte in. Vervolgens blijven de zilvervisjes vastplakken op de lijmlaag van de val. De zilvervisjesval werkt uiterlijk 6 maanden. Geschikt voor gebruik op een vlakke ondergrond. Veilig in gebruik voor mens en dier. Bevat geen gif.
Bestellen

Om zeker te weten of je last hebt van zilvervisjes of van een soortgelijk visje, is het belangrijk om te weten hoe je het visje moet bestrijden. Lees op “Zilvervisjes” hoe je de visjes herkend en de oorzaken kunt wegnemen.